логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Середня освіта в Європі

11514

Англомовні програми в середніх школах Європи

Обираючи освіту в середніх школах Європи, батьки, перш за все, розглядають школи, де викладання здійснюється англійською мовою. При цьому вони керуються тим, що усі програми, що викладаються англійською, визнаються університетами всього світу. А місцева мова, яку дитина вивчатиме в школі і практикуватиме у позашкільному житті, за кілька років, проведених у школі, й так буде вивчена досконало.

студенти кидають шапки вгору на фоні Брандербурзьких воріт

Середня освіта у Німеччині, Швейцарії, Австрії, Іспанії, Франції та інших європейських країнах англійською має для вашої дитини беззаперечні переваги. По-перше, діти досконало володітимуть принаймні трьома мовами: рідною, англійською та мовою країни, в якій навчаються - німецькою/французькою/іспанською тощо. По-друге, у багатьох європейських країнах вища освіта або безкоштовна, якщо обирати навчання в университеті мовою країни, або бюджетна. По-третє, навчання у європейських школах за міжнародними або британськими/американськими програмами дає можливість випускникам вступати до університетів Великобританії або Америки на рівних умовах з учнями, які закінчують школи у цих країнах. Крім того, вартість навчання в школах Європи значно нижча, ніж у школах Англії та США. Винятком є лише школи Швейцарії, навчання в яких вважається одним із найдорожчих у світі. Однак отримати середню освіту у Швейцарії - дуже престижно.

Програми середніх шкіл Європи англійською

A-level

a-level що цеПрактично в будь-якій країні можна знайти британські школи. Британські школи у Німеччині, Іспанії, Португалії мають велику популярність як серед місцевих жителів, так і серед зарубіжних учнів, які хочуть закінчити британську школу в країні з більш теплим кліматом. Навчання у таких школах з викладанням за британською програмою можна почати з дошкільних груп, або з середньої школи, з віку 11-13 років. У віці 15-16 років школярі вчаться за програмою IGCSE - міжнародним варіантом програми GCSE, яку викладають тільки в Британії. Далі -  2-річна програма A-level, де можна вивчати від 3-х до 5-ти предметів за вибором. При цьому, якщо учень оибирає подальше навчання у місцевому університеті, то вивчається не більше 3-х предметів А-level. Крім цього, у багатьох країнах є ще предмети з місцевого навчального плану мовою країни, в якій знаходиться школа.

 

International Вaccalaureate (IB)

логотип програми ibМіжнародна програма ІВ - найпопулярніша програма у світі. Ця програма визнається університетами будь-якої країни, і Європейські університети віддають перевагу їй, а не програмам A-level або Аmегісаn High School Diploma. Справа в тім, що під час програми ІВ вивчаються предмети з різних секторів знань, а не на вибір, як у програмах А-level або Аmегісаn High School Diploma. Крім цього, використовується креативний підхід до навчання. Під час навчання за програмою ІВ половина предметів вивчається на стандартному, а половина - на просунутому рівні. При цьому у випадку з Європейськими школами одним з обов'язкових предметів буде мова країни, в якій навчаються. Безсумнівно, программа ІВ є найскладнішою з усіх англомовних програм, але, якщо учень здібний, така програма подготує його до вступу до кращих університетів світу.

American High School Diploma (Advanced Placement)

Advanced Placement що цеПрограма американської школи Аmегісаn High School Diploma часто зустрічається у приватних школах Швейцарії та Австрії. Причина в тому, що у цих країнах багатьом сім'ям більше подобається система освіти, де кожній дитині надається особливий підхід у навчанні. Саме цим і відрізняється американська програма середньої школи. Водночас, так само як і в Америці, багато приватних шкіл пропонують хороший вибір предметів, які можна буде вивчати на рівні AP (Advanced Placement). Предмети, що бдуть прослухані на такому рівні, зараховуватимуться як частина університетських кредитів і цей матеріал не потрібно буде вивчати на першому курсі американських університетів.

Агентство "Аспект" підготувало для вас великий вибір середніх шкіл Європи, де ваша дитина вчитиметься за англомовними програмами.

Де навчатися у середніх школах англійською в Європі

Країна International Вaccalaureate A-level Advanced Placement
Австрія V   V
Великобританія V V V
Німеччина V V  
Ірландія      
Іспанія V V  
Італія Ontario Secondary School Diploma
Кіпр V V  
Нідерланди V    
Португалія   V  
Франція V   V
Чехія   V
Швейцарія V V V

 

Читати загальну статтю про середню освіту за кордоном.

Оцінка: 
Середнє: 5 (7 голосів)

Поділитися: