логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Підготовка до вступу у ВНЗ Великобританії за програмою A-level

2105

A-level

Тривалість 2 роки
Мета Доуніверситетська підготовка (підготовка до вступу до ВНЗ Великобританії).
Вимоги до іноземних студентів Високі бали в табелі за 10 клас (не нижче 8-9), IELTS - 4.5-5.5
Особливості Більш вузька спеціалізація (акцент на невелику кількість предметів на противагу широкопрофільності), що дозволяє студентам зосередитися саме на тих напрямках знань, які знадобляться їм у майбутньому.

Що це?

A-level – це дворічна програма навчання у школах Великобританії, після закінчення якої студент може вступати у вищі навчальні заклади країни. Вона не є обов'язковою для учнів британських шкіл. Після отримання GCSE (The General Certificate of Education) студенти можуть здобути робочу спеціальність у коледжі або просто влаштуватися на роботу.

Вимоги до іноземних студентів

На момент вступу на програму студентам з-за кордону має виповнитися 16 років. Вступати можна як після 10-го, так і після 11-го класу. При цьому важливо мати високі бали в табелі (8 і вище), а також на гідному рівні (4.5-5.5 балів) здати IELTS.

Програма курсу

девочка учится и грызет карандаш

Одна з основних особливостей програми – відсутність обов'язкових предметів. Фактично кожен студент складає для себе індивідуальний план у відповідності з потребами і побажаннями, залежно від напрямку подальшого навчання. Загальний список предметів для вибору складається кваліфікаційними комісіями Великобританії. Сюди входить близько 45 дисциплін за 4 основними напрямками: точні, природні, загальноосвітні науки, мови і мистецтво. Школи ж самостійно обмежують вибір до 15-20 предметів, щоб учням було легше зорієнтуватися.

Структура

Девочка читает книгу, опираясь на дерево

1 рік. Як правило, на цьому етапі студенти обирають собі 4 предмета (можна і більше, але необхідно тверезо оцінювати власні сили), з яких наприкінці року складаються іспити AS (Advanced Subsidiary Level). Тут в основному перевіряється здатність студента до обробки великої кількості інформації і засвоєння теоретичних матеріалів. Для переходу на наступний рік навчання оцінки з предметів не повинні опускатися нижче оцінки С.

2 рік. Тут вивчаються 3-4 предмета з тих, що вивчалися раніше. У кінці складається іспит А2, основною метою якого є перевірити здатність до аналізу, абстрактного і логічного мислення.

Вже після закінчення першого року навчання студенти можуть подавати заявки в університети. Після оцінки результатів AS університет повідомляє абітурієнту, які оцінки очікуються від нього на А2.

Які предмети вибрати?

  1. Ті, які подобаються і легко даються студентові.

  2. Ті, які тісно пов'язані з майбутньою спеціальністю.

  3. Ті, які відповідають вимогам університету (як правило, необхідно подавати результати трьох предметів А2 і одного AS).

  4. На етапі AS заохочується вибір додаткового предмета з абсолютно іншої галузі знань.

Система оцінювання

Кожній оцінці відповідає певна кількість балів.

Оцінка Кількість балів на AS Кількість балів A2
A* - 140
A 60 120
B 50 100
C 40 80
D 30 60
E 20 40

Університети просто виставляють верхній поріг балів, наприклад, 280. При цьому не важливо, якою саме комбінацією оцінок буде досягнутий цей результат (В-В-С або А-В-D).

Крім успішності, приймальні комісії оцінюють досягнення абітурієнтів і в інших сферах діяльності: спорт, мистецтво і т. д.

Куди можна вступити після закінчення програми A-level

Сертифікат A-level вважається стандартом для університетів Англії, Уельсу і Північної Ірландії, а також інших країн світу.

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (2 голосів)

Поділитися: