логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Advanced Placement

1900

Навіщо обирати програму Advanced Placement?Advanced Placement – це навчальна програма старшої школи в США і Канаді, яка була розроблена радою викладачів коледжів (College Board). Програма AP завершує середню освіту в США. Мета створення цієї програми – підготувати учнів до рівня навчання в університетах цих країн. В рамках програми AP, студентам пропонується більше 30 дисциплін. Кожен курс розроблений спеціальним комітетом, який складається з експертів – вчителів програми AP і факультету викладачів вищої школи. Ці комітети визначають масштаби та цілі програми AP, регулюють те, що студенти повинні знати і вміти після її завершення.

Програма Advanced Placement орієнтована на поглиблене вивчення ряду дисциплін в 11-12 класах. Старшокласники вибирають ті дисципліни, вивчення яких вони планують продовжити в університеті або коледжі Північної Америки. Вибір предметів на програмі AP прямо впливає на вступ до вищої школи. Якщо дитина закінчує програму з відмінними оцінками, зростають її шанси на потрапляння в рейтингові навчальні заклади США і Канади. Програма має ще одну перевагу – нарахування кредитів вже в університетський диплом за ті дисципліни, які були обрані дитиною для вивчення на AP. Так, якщо учень вибере предмети за своєю майбутньою спеціальністю, то ці дисципліни будуть вивчатися протягом першого або другого року навчання в університеті.

На одну дисципліну з курсу AP відводиться 1 рік, але кількість занять, які пропонують середні школи в Америці, може бути різним. Підсумковий результат по предмету визначається складанням іспиту. Останній оцінюється за шкалою від 1 до 5, де 5 – це оцінка «відмінно», 1 – «предмет не зданий».

Програма AP сприяє розвитку навичок, які допоможуть легше влитися в процес навчання в університетах або коледжах. Дитина поліпшить навички письмової мови, навички тайм-менеджменту, навчиться фокусуватися на роботі і досягати своїх цілей. Крім напрацювання важливих особистих якостей, необхідних для учнів університетів, діти отримують ще й реальні переваги перед вступом. Наприклад, згідно з дослідженнями, випускники програми AP найімовірніше можуть завоювати собі стипендію на навчання. Іноді, студентів зараховують відразу на другий рік навчання. Програма AP позбавляє випускників обов'язків писати деякі вступні іспити в університетах, де вони потрібні. Але найголовніша перевага – це можливість поглибленого вивчення дисциплін і знайомство з майбутньою спеціальністю ще в стінах школи в США або Канади.

Оцінка: 
Середнє: 5 (3 голосів)

Поділитися: