логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Чому при виборі школи-пансіону загальний рейтинг не має значення

1353

До нас часто звертаються батьки з проханням: порадьте кращу школу-пансіон в США або Англії. Ми розуміємо схвильованість батьків, які хочуть вибрати найкращу школу для своєї дитини. Але якщо ми почнемо пошуки загального рейтингу шкіл-пансіонів по країнах, то зіткнемося з труднощами. Так як не існує єдиного рейтингу шкіл-пансіонів, і на це є об'єктивні причини. Спробуйте відповісти на питання, за якими критеріями ви хочете, щоб цей рейтинг складався? А ми вкажемо вам об'єктивні причини, чому не може існувати єдиного рейтингу.

дівчата в школі-пансіоні

Школи-пансіони унікальні самі по собі

Це одна з причин, чому неможливо скласти рейтинг зарубіжних шкіл-пансіонів. Кожна школа дійсно унікальна. Наприклад, школа для єврейської спільноти в США American Hebrew Academy має зовсім інший підхід до навчання своїх студентів. Звичайно ви можете порівняти їх за стандартними критеріями: кількість студентів, навчальні програми і факультативні заняття в школах. Більшість шкіл пропонують вивчення базових предметів – англійської, наук, математики, включаючи спорт і позакласні заходи. Але інформація про те, на якому рівні викладаються курси, які шкільні команди змагаються на регіональному рівні або скільки позакласних заходів пропонується дітям – відрізняє школи один від одного.

Але як знайти школу за кордоном, яка буде до душі саме вашій дитині? Починайте вибір з того, що в першу чергу важливо для вашої родини. Якого розміру школи ви розглядаєте? Школа-пансіон за кордоном з учнем до 250 осіб у старших класах відрізняється за своєю атмосферою від школи з 1000 школярами. Чи важливо вам місце розташування школи: в центрі великого мегаполісу або в тихій сільській місцевості. Можливо, вашій дитині буде комфортніше навчатися в роздільній школі – школі для дівчаток або хлопчиків (читайте: в чому суть роздільних шкіл?). Відповідайте на ці питання так конкретно, як ви можете. Ці відповіді допоможуть вам визначити, яка школа за кордоном буде кращою для вашої дитини.

Керівництво шкіл-пансіонів не розголошує інформацію про своїх учнів

Друга причина, чому школи-пансіони не мають рейтингів – вони не повинні брати участь у дослідженнях, які проводять засоби масової інформації для формування загальних рейтингів. Особливо під це правило підпадають школи-пансіони в США. Немає загальних рейтингів, які б формувалися на основі результатів тесту SAT або списку університетів, куди були зараховані студенти. Це батьки можуть дізнатися, тільки звернувшись до членів приймальної комісії у школі, або самим знайти на сайті школи. Дані легко доступні, вони просто не зібрані в загальному рейтингу всіх шкіл.

учні

Найкраща школа та, яка найбільше підходить вашій дитині

Третя причина полягає в тому, що вибір школи-пансіону схожий на вибір університету. Ви шукаєте те, що підійде вашій дитині. І це найбільше має значення. Як визначитися з такою школою? Ви можете самостійно вивчати школи в тій країні, куди ви хочете відправити дитину. Чи скористатися послугами консультанта з освіти, який може порадити школи-пансіони за кордоном, почувши ваші побажання.

 

Як ви бачите, є кілька кроків до процесу пошуку правильної школи для вашої дитини. Приділіть достатньо часу на вивчення шкіл. Сформуйте перелік шкіл, які найбільше підійдуть вашій дитині. Не зайвим буде відвідати кілька шкіл, на яких ви зупинили свою увагу. Або відправити дитину на пробний семестр (читайте: шкільний тест-драйв або семестр у школі за кордоном). Процес вибору школи займе більше, ніж кілька місяців. Намагайтеся починати пошук школи за кордоном за півтора-два роки до планованого вступу.

В кінцевому підсумку, рейтинги абсолютно не важливі. Важливо тільки те, що школа підійде вашій дитині. Керуючись цим правилом, ваша дитина буде щаслива вчитися, отримуючи незабутній та корисний досвід у школі-пансіоні за кордоном.

Стаття підготовлена за матеріалами порталу Boarding School Review "I can't Find Any Rankings!"

Оцінка: 
Середнє: 4.8 (4 голосів)

Поділитися: