логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

"Шкільний тест-драйв" або "Семестр у школі за кордоном"

5175

Пробний семестр у школі-пансіоні за кордономКоли йдеться про серйозну інвестицію, ми завжди намагаємося отримати найкраще уявлення про те, на що витрачаємо наші гроші. Наприклад, перед придбанням машини всім, звичайно ж, хочеться не тільки посидіти за кермом, але ще й провести повноцінний тест-драйв, щоб відчути машину. А коли справа стосується рішення про навчання вашої дитини за кордоном, тут без своєрідного тест-драйву просто нікуди. Але виникає питання: як можна спробувати навчання у школі за кордоном, щоб зрозуміти, чи підходить воно дитині, перш ніж відправляти її туди для отримання повноцінної академічної освіти? Не повірите, але така можливість існує, і називається вона "short stay immersion course" або просто "семестр у школі".

Отже, уявіть: ви вирішили відправити дитину до середньої школи за кордоном і, можливо, уже навіть обрали, до якої саме країни. Але, незважаючи на ваші ретельні дослідження системи освіти в обраній країні і перспектив, які чекають на ваше чадо після успішного закінчення школи, ви не можете зі стовідсотковою впевненістю сказати, чи підійде іноземна школа дитині. У такому разі не можна робити швидких висновків і приймати будь-які рішення без стовідсоткової впевненості, адже мова йде про освіту й майбутнє вашої дитини. А що може бути ефективнішим для знайомства зі школою, ніж проведений там триместр або семестр, протягом якого дитина поринає у шкільне життя й відвідує заняття нарівні з усіма?

Залишити запит на навчання в середній школі за кордоном

Особливості шкільного тест-драйву

  • Акліматизація. Під цим комплексним словом ми маємо на увазі не тільки звикання до погоди тієї місцевості, де знаходиться школа. Найімовірніше, це будуть найменші з можливих труднощів для дитини. Складніше звикнути до культури нової країни, звичаїв, розпорядку дня, мови та ще сотні специфічних дрібниць, на адаптацію до яких потрібен час.

  • Знайомство із системою освіти. Яку б західну країну ви не вибрали, система середньої освіти там буде сильно відрізнятися від нашої. Британська школа, американська, ірландська, або канадська - у кожної країни свої особливості, які можуть навіть варіюватися від регіону до регіону. Саме тому дитині просто необхідно особисто познайомитися з програмою, предметами, вимогами та системою оцінювання, перш ніж їхати на повноцінне навчання.

  • Середня освіта за кордономПроживання у резиденції. Деякі школи за кордоном пропонують лише денне навчання, однак, при навчанні в іншій країні, сім'я, звичайно ж, обирає для проживання дитини шкільну резиденцію. Для дітей жити в межах шкільного кампусу - це щось новеньке, адже наші денні школи таку опцію не пропонують. Та й навіщо, коли у дитини тут є дім, де на неї завжди чекає родина. У західних же школах-пансіонах все інакше: там за розміщення дітей у шкільних резиденціях відповідає ціла команда персоналу, медсестер, вихователів, кухарів та адміністраторів. А в кожній резиденції завжди є свої звичаї та обряди. Там діти відчувають себе частиною сім'ї і школа стає буквально другою домівкою. Погодьтеся, це дуже відрізняється від життя наших школярів, і тому потрібен час, щоб до цього звикнути.

  • Зайнятість цілий день. Іноземні школи-пансіони стежать за тим, щоб учні були зайняті протягом усього дня. І зайняті не лише на заняттях. У школах є велика кількість спортивних і творчих секцій, і оскільки, найчастіше, вся інфраструктура для занять належить школі та розташована на шкільному кампусі, то займатися можна хоч кожного дн, було б бажання й час. А бажання повинно бути тому, що школи за кордоном цінують не тільки академічну успішність, але й позакласні успіхи своїх учнів. Чи готова ваша дитина жити повним шкільним життям?

  • Самостійне життя. Хоча закордонні школи-пансіони забезпечують безпеку й усі необхідні умови для проживання дитини, проживання в таких школах - це вже самостійне життя. Треба бути організованим і завжди бути в курсі того, чим живе школа. Потрібно звикати жити без батьків і організовувати своє повсякденне життя самостійно. Потрібно, врешті-решт, вміти справлятися з тугою за домом, яка, може долати дитину перший час. Короткостроковий досвід у школі за кордоном - незамінна річ для адаптації в такій ситуації.

Середня освіта за кордономІ, що найпривабливіше в таких програмах, вони абсолютно ні до чого не зобов'язують. Буває так, що школа чудова, але, поживши в пансіоні кілька місяців, дитина і його батьки розуміють, що їх не влаштовує. Тоді дитина просто не поїде до цієї школи на довгострокове академічне навчання, а батьки продовжать вибирати школи далі. Таким чином, отримавши безцінний досвід навчання в школі-пансіоні, дитині вже не потрібно буде проходити через багато етапів адаптації в такій школі. Але ми втішимо вас: дуже рідко буває, що дітям щось критично не подобається в школі на таких "семестрових" програмах - адже персонал школи розуміє, наскільки важливий цей перший досвід для дітей і оточує дитину увагою і турботою.

Чому ми вирішили присвятити цій темі цілу статтю в блозі Аспекту? Адже ми вважаємо, що програми такого типу незаслужено обділені увагою на нашому ринку, часто через незнання, що така можливість взагалі існує. Тому ми хочемо сказати, що така можливість є! Якщо ви замислюєтеся про середню освіту за кордоном для дитини, то семестр у школі буде чудовою можливістю зрозуміти підходить обрана вами школа дитині і чи готова вона (та і ви теж) стати частиною нової дружної шкільної родини. Багато шкіл у Великобританії, Швейцарії, США, Канаді, Ірландії, Європі пропонують такі ознайомлювальні програми. А якщо, раптом, у школі, яка вас зацікавила, не заявлена така можливість, то ми завжди готові використовувати наші партнерські зв'язки і домовитися про організацію подібної програми для вашої дитини. Адже тест-драйв важливий не тільки при купівлі машини.

Залишити запит на навчання в середній школі за кордоном

 
 
Оцінка: 
Середнє: 5 (16 голосів)

Поділитися: