логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Концепція IDEALS в мережі елітних шкіл Round Square

768

 

Round Square – елітна асоціація, що складається з 150-ти шкіл. Мережа була заснована у 1966 році за задумом німецького викладача і філософа по імені Керт Ханх, засновника перших двох шкіл, що входять в мережу - Schule Schloss Salem в Німеччині і Gordonstoun в Шотландії. Ні для кого не секрет, що середня освіта в Німеччині і середня освіта у Великобританії стоять на високому рівні. Входити в список кращих навчальних закладів цих країн, в чому процвітають вищезгадані школи, є величезною перевагою. На сьогоднішній день школи, що входять до складу Round Square, можна знайти в 50 країнах світу.

Round Square

Школи поділяють спільні ідеології і підхід до викладання, заснований на шести пунктах концепції IDEALS, які були взяті з теорій самого Керта Ханга:

Інтернаціоналізм (Internationalism) – студенти вчаться сприймати себе і оточуючих як світових жителів, не розділяючи інших на категорії відповідно до їх культури, релігії і раси. Школи Round Square приділяють велику увагу тому, щоб максимально ліквідувати культурні та етнічні бар'єри між оточуючими людьми і мислити як єдине населення планети.

Демократія (Democracy) – демократичний підхід до навчання був узятий, щоб розвинути відчуття свободи і невимушеності юного покоління. В результаті, навчання і процес дорослішання проходить відповідно бажанням кожного студента і не відштовхується від почуття обов'язку. Це досягається завдяки навчанню учнів самодисципліни. Прикладом такого навчання є наявність студентської ради у кожному навчальному закладі.

учні піднімають руки

Екологізм (Environmentalism) – учні шкіл Round Square знають про важливу роль, яку відіграє в нашому житті екологія. Вони розуміють, яким чином природа планети взаємодіє з людьми, і тому беруть активну участь в дотриманні балансу між довкіллям і людиною. Школи часто організовують спеціальні програми, проекти і навчання для того, щоб пояснити кожному студенту масштаби відповідальності, яку він особисто несе за екологію нашої планети.

Пригоди (Adventure) – кожна зі шкіл асоціації Round Square час від часу організовує подорожі, позакласні поїздки та навчання за межами школи. Це робиться не тільки для того, щоб дитина отримала задоволення, але і щоб дати дитині шанс кинути собі виклик, навчитися долати труднощі і, як результат, пізнати самого себе. Заходи можуть бути зосереджені як на індивідуальних цілях, так і колективних. Багатьом студентам саме ця частина навчання допомагає відкрити для себе нові хобі та інтереси і визначитися з планами на майбутнє.

катання на човні у рятувальних жилетах

Лідерство (Leadership) – протягом навчального часу студентів навчають лідерським якостям. Їх не просто вчать бути лідером і бути першим, їм пояснюють всю сутність лідера, включаючи його складові: відповідальність, чуйність і справедливість. Школи пропонують багато можливостей для розвитку лідерських навичок. Однією з таких можливостей є вже вищезгаданий студентський комітет.

Сервіс (Service) – однією з головних ідей, яким навчають студентів, є те, що світ влаштований на взаємніїй віддачі. Тому з певного віку учні шкіл повинні виконувати невелику кількість «сервісів» або, іншими словами, надавати допомогу там, де її потребують. На даному етапі школи працюють спільно один з одним, поїздки за кордон можуть здійснюватися у групах з декількох шкіл. Сьогодні інтернаціональні команди шкіл Round Square працюють в таких країнах, як Камбоджа, Перу, Індія і Південна Африка. Роботи включають будівництво і ремонт шкіл, кабінетів та соціальних центрів.

учні в касках

Концепція IDEALS робить школи Round Square першокласними школами високого рівня, з унікальним підходом до навчання і розвитку студентів. Учні шкіл розвиваються не тільки в освітньому, але і в соціальному напрямку, оскільки кожна із шкіл вчить студентів пізнавати самого себе, працювати над собою і розвиватися у гармонії із зовнішнім світом.

Оцінка: 
Середнє: 5 (2 голосів)

Поділитися: