логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Як відбувається супровід і зустріч дітей при індивідуальній поїздці за кордон

2175

Самостійна поїздка дитини досить часто супроводжується тривогою у батьків, особливо коли дитина летить перший раз одна. І якщо хвилювання дитини затьмарює очікування канікул, то батьки повинні упевнитися в її безпеці на всіх етапах поїздки.

З чим найчастіше пов'язані побоювання батьків? Дорослі можуть переживати, що дитина заблукає в аеропорту або її не зустрінуть по прильоту, а якщо дитина погано говорить іноземною мовою або занадто сором'язлива, то як правило, ідея про самостійну поїздку не розглядається зовсім. І марно. Як показує практика, подібний досвід не тільки «розговорить»  найсором'язливішу дитину і навчить певної самостійності, а й дасть прекрасну можливість дитині завести нових цікавих друзів по всьому світу. Більше того, дитина зможе підтримувати спілкування з ними на відстані (благо зараз 21 століття і це не складе проблем зовсім!), а надалі їздити в гості в різні країни, вже будучи, наприклад, студентом. І це лише одна з численних переваг індивідуальної поїздки над груповою, про яку ми писали раніше.

дитина подорожуєЗ нашої точки зору, основна причина хвилювань батьків пов'язана з тим, що вони просто не знають, як організований процес поїздки дитини в школу і назад. Давайте розберемося, як же все-таки відбувається самостійна поїздка дитини в табір за кордоном.

Ще на етапі бронювання табору наші консультанти передають в школу детальну інформацію про дитину, включаючи дані перельоту. Школа призначає відповідального представника за зустріч дитини в аеропорту і час, в який дитина буде доставлена в аеропорт для перельоту додому. Школа також зобов'язана надати контакти і дані цього представника.

Далі в процес включається авіакомпанія. При самостійному перельоті дітей до 16 років необхідно оформлення послуги «супровід неповнолітньої дитини» від авіакомпанії. Батьки повинні звернути увагу, що не всі авіакомпанії надають дану послугу, тому при купівлі квитка необхідно попередньо уточнити цю інформацію. Завчасно потрібно подбати і про нотаріальний дозвіл на виїзд дитини в супроводі співробітника авіакомпанії.

Що ж це за така послуга, «супровід неповнолітньої дитини»? А це насамперед повне супроводження дитини на час перельоту співробітником авіакомпанії, допомога в проходженні паспортного і митного контролю після прильоту/вильоту та заповнення необхідних декларацій. Також відповідальний співробітник від авіакомпанії передасть дитині тільки уповноваженому представнику від школи з перевіркою документа, що посвідчує особу. Варто відзначити, що деталі зустрічаючого і супроводжуючого співробітника школи також заздалегідь надаються в авіакомпанію.

переліт дитиниЯк бачите, все досить просто. Дана схема працює тільки у випадку, якщо всі сторони (школа, авіакомпанія, батьки) заздалегідь надали всю необхідну інформацію один одному. Співробітники нашої компанії ретельно стежать за тим, щоб кожен з учасників вчасно надав необхідні дані і весь процес пройшов без будь-яких ускладнень, так як вважаємо, що правильна організація поїздки дитини – це запорука спокою батьків і відмінного відпочинку дитини.

Хотілося б від себе додати, що «самостійної» така поїздка називається тільки тому, що дитина в такій поїздці знаходиться без батьків. І, тим не менш, на всіх етапах дитина постійно знаходиться в супроводі уповноваженого дорослого, який несе повну відповідальність за дитину.

І ще: наші студенти літають самостійно з року в рік. Найяскравіші враження залишаються від часу проведеного в таборі, а весь процес переїзду залишається для дитини буквально непоміченим на тлі тижневих подій. Так що сміливо відправляйте дитину на канікули за кордоном, не турбуючись про індивідуальний переліт.

Оцінка: 
Середнє: 4.8 (5 голосів)

Поділитися: