логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

5 причин того, чому середні школи Швейцарії - найкраще для дитини

3299

Середні школи за кордоном пропонують практично необмежені можливості для розвитку дитини. Але якщо і є країна, яка здатна виділитися навіть на тлі таких мастодонтів світової освіти, як США та Великобританія, то це, звичайно ж, єдина і неповторна Швейцарія. Швейцарські середні школи, так само як і сама країна, унікальні і не схожі на всі інші. Сьогодні ми поговоримо про п'ять причини того, чому так виходить.

1. Сильні традиції середньої освіти

приватна школа-пансіон Institut Monte RosaБагато хто помилково вважає, що в Швейцарії немає своїх вікових традицій в освіті, що всі приватні школи Швейцарії - це такі собі збірні солянки, "з миру по нитці", без своїх характерних рис. Це неправильне судження. Наприклад, Institut Monte Rosa була заснована в 1874 році, представниками однієї сім'ї і з тих пір є однією з найбільш невеличких та затишних шкіл з багатими традиціями, де до кожної дитини ставляться, як до члена дружної шкільної родини. А престижна міжнародна школа St george's International School в свій час була заснована двома випускниками Оксфорда, які хотіли створити у сприятливому швейцарському середовищі справжню міжнародну школу, яка буде готувати дітей до вступу в університети рівня Оксфорда.

2. Маленькі класи

приватна школа-пансіон Institut auf dem Rosenberg8-10 чоловік - такий середній розмір класу в приватних швейцарських школах. А для зовсім маленьких діток в молодшій школі нерідко можна зустріти класи і по 4 людини. Можна подумати, що в приватних швейцарських школах класи такі маленькі через недобір дітей, але повірте - з попитом тут все в порядку. Навіть занадто: іноді, для того, щоб вступити в гарну швейцарську середню школу доводиться бронювати місце за рік до початку навчання. Справа в іншому: філософія швейцарських шкіл передбачає, що кожна дитина особлива і вимагає персонального підходу. А в маленьких класах розкрити дитину набагато простіше, особливо коли процес навчання не ставиться в якісь жорсткі рамки і побудований швидше на заохочення цікавості, а не на страху зробити помилку.

3. Космополітичний світогляд

Це, на перший погляд, чудернацьке словосполучення насправді має дуже простий зміст: середні школи в Швейцарії вчать дітей бути справжніми громадянами світу. З юних років в Швейцарії дітям прищеплюють по-справжньому глобальне мислення і цьому є дуже проста причина - адже після закінчення приватної швейцарської школи перед дітьми відкриваються двері всіх розвинених країн світу. Продовжити навчання в обраному університеті США? Поїхати підкорювати британський Кембридж? Залишитися на континентальній Європі і відправитися в лідируючий університет Німеччини або престижну бізнес-школу Швейцарії? Всі ці і безліч інших варіантів можуть стати реальністю для випускника швейцарської середньої школи.

4. Безпрецедентний вибір програм навчання

швейцарська приватна школа-пансіон College du LemanДе Швейцарії точно немає рівних, так це в кількості академічних програм. У цій країні можна вчитися за шкільною програмами Британії, США, Німеччини, Франції, Італії і, власне, Швейцарії. "Як таке можливо?" - запитаєте ви? Та дуже просто: у Швейцарії можливо все. Насправді, звичайно, цьому є більш обґрунтоване пояснення. Завдяки тому, що Швейцарія віртуозно вибудувала політичні та економічні відносини з найрозвиненішими країнами світу, вони стабільно поставляє все нових учнів в університети цих країн. І не важливо на якій мові планує продовжувати навчання, тут знайдеться програма на будь-який смак: французька French Baccalaureate, американська Advanced Placement, німецька Abitur, британська A-level і, звичайно ж, міжнародна International Baccalaureate - все залежить тільки від того, до чого прагне дитина та її сім'я. До речі, один з найкращих виборів програм пропонує женевський College du Leman - ви тільки подивіться на це розмаїття.

5. Якість

школа-пансіон Institute auf dem RosenbergНу і завершити наш список потрібно тим, чим Швейцарія знаменита на весь світ - безкомпромісною якістю. Тут, у приватних школах Швейцарії, вона помітно неозброєним оком у всьому, починаючи від рівня викладачів та умов проживання дітей, і закінчуючи харчуванням і увагою до кожної деталі, яка оточує дитину протягом її перебування в школі. Використовуючи ще один незаперечний плюс Швейцарії - вражаючу природу - швейцарські приватні школи кожні канікули організовують захоплюючі табори для своїх учнів. Наприклад, увікенди на альпійських гірськолижних курортах — це регулярне явище. Ну а коли і в Швейцарії стає тісно, то школа легко може організувати тур по Європі на тиждень-другий. Благо, розташування Швейцарії і її членство в Шенгенській зоні повністю підтримують це.

Звичайно, за всю цю пишність швейцарські приватні школи вимагають одну з найвищих у світі цін. Що, тим не менш, не заважає їм заповнювати місця далеко заздалегідь до початку навчального року. Але чи можна сумніватися в обґрунтованості такої ціни, якщо враховувати всі вищезгадані пункти і розглядати освіту дитини в Швейцарії як інвестицію в її майбутнє і майбутнє сім'ї? Навряд чи.

Оцінка: 
Середнє: 5 (4 голосів)

Поділитися: