логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Літні канікули в стилі Гаррі Поттера!

3248

Гаррі ПоттерЗараз складно знайти дитину або підлітка, яка не чула про епічну кіносагу про маленького хлопчика в окулярах і з чарівною паличкою, у виконанні Деніела Редкліффа. Звичайно, за вісім фільмів маленький хлопчик перетворився в дуже навіть дорослого і самостійного хлопця із зовсім не дитячими проблемами, але образ школи магії назавжди залишився у свідомості мільйонів дітей. Відразу відзначимо, що в цій статті ми використовуємо в якості еталону фільми, а не книги, тому що саме вони сформували візуальний образ тієї самої школи магії - Хогвардс.

будівля школи Bath DownsideОтже, де ж можна з головою зануритися в магічну атмосферу Хогвардса? Не повірите, але таких місць предостатньо і ви легко зможете влаштувати своїй дитині магічні літні канікули в Англії! Наприклад, якщо б існувала нагорода "Хогвардс року", то її напевно б отримала школа Downside School, розташована на заході Англії, недалеко від міста Бат. Знаходиться в будівлі самого цього абатства, в оточенні безкраїх зелених пагорбів, навіює відчуття, що саме ця школа була прототипом для творців фільмів про Гаррі Поттера. Особливо варто відзначити прекрасну оснащеність школи, яка має тенісні корти, футбольні полями, басейн і театр - у квідич, звичайно, пограти навряд чи вийде, але на курси Мова+ в цій школі все ж варто звернути увагу.

кампус школи Mount KellyЩе однією школою, яка зачарує всіх шанувальників магії і заклинань буквально з першого погляду є Mount Kelly School. Почнемо з того, що ця школа розташована на околиці національного парку Дартмур - одного з найбільш вражаючих парків у всій Англії. Список достоїнств цієї школи можна продовжити розташуванням на річці Таві, близькістю до морського узбережжя, наявністю власного озера і поля для гольфу. Однак найбільше дітей вразить зовнішній вигляд та інтер'єр будівель самої школи, майже один-в-один повторюють стиль школи магії Хогвардс. Окремої уваги заслуговує екскурсійна програма, а саме - візит на цілий день в унікальний парк Eden Project, де зібрано понад мільйон рослин зі всього світу. Однозначний ексклюзив для любителів рослинного світу!

Тепер, раз вже ми заговорили про екскурсії, давайте подивимося, які школи пропонують захоплюючі поїздки для шанувальників Гаррі Поттера. Не секрет, що багато сцен фільмів знімалися в Англії, у студії Warner Brothers, тут навіть є спеціальна студія. Так от, багато літніх шкіл пропонє своїм гостям відвідати цю саму студію і побачити своїми очима оригінальні декорації та реквізит фільмів. Прекрасна можливість доторкнутися до великого. Однією з шкіл, які пропонують таку екскурсію, є Earlscliffe, розташована в сонячному Фолкстоні на південному березі Англії. Крім цієї тематичної екскурсії у школи так само є відмінна екскурсія в Лондон на всі вихідні, так що радимо уважно придивитися до цього варіанту. Продовжуючи тему кіностудій і кінозйомок, звичайно ж, не можна забувати про США. У самому серці світової кіноіндустрії, прямо на студії Universal в Голлівуді, проходить літній табір New York Film Academy. Там діти не тільки побувають в тематичному парку розваг, присвяченому Гаррі Поттеру, але і зможуть осягнути ази кіномистецтва з перших рук від експертів кінематографа. Режисура, акторська майстерність, сценарна справа, фотографія - повний набір для тих, хто хотів би спробувати себе в кінематографі.

Повертаючись до старенької Англії, відзначимо ще кілька шкіл, які, можливо, і не повторюють Хогвардс точнісінько, але володіють особливим магічним шармом, що приваблює дітей. Чого варта хоча б King's School в Кентербері - найстаріша школа світу, заснована в 597 році. Доторкнутися до більш, ніж тисячолітньої історії і повчитися у стінах першої школи світу - не кожен день випадає такий шанс. Ще одна літня програма, в оксфордському Balliol College, розрахована на тих, кому потрібен виключно інтенсивний курс мови та академічних предметів. Між іншим, цей коледж є одним з найавторитетніших в Оксфорді і, у свій час, саме з його стін вийшов батько політичної економії Адам Сміт. Родзинкою цього коледжу є вражаючий обідній зал з високими стелями, різьбленням по дереву і картинами - все як у самому Хогвардзі.

Ось такі цікаві варіанти є у всіх, кому хочеться додати справжньої магії до літніх канікул дитини, щоб вона запам'ятала це літо на все життя. Ну або хоча б до наступного візиту в літній табір, де її обов'язково будуть чекати нові ексклюзиви на будь-який смак.

Оцінка: 
Середнє: 5 (5 голосів)

Поділитися: