логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Вступ до державної середньої школи Канади

4656

Канада входить у ТОП-5 країн з найвищим рівнем освіти в світі. Складно уявити, але рівень грамотності тут становить рекордні 99%! Втім, не дивно, адже сфера освіти знаходиться під безпосередньою опікою уряду. Держава не тільки веде суворий контроль рівня знань викладачів та переймається ефективністю програм, але і щедро фінансує цю галузь. Як результат - школи мають гідне технічне оснащення, обладнані спортзали і кімнати творчості. До того ж, здобувши середню освіту в Канаді, дитина має всі шанси вступити до місцевих ВНЗ, а згодом і залишитися тут на постійній основі.

 

Завантажити презентацію

Кому підпорядковані державні школи?

чоловік і жінка в школі

У Канаді немає єдиного Міністерства освіти. Контролюють роботу шкіл, а також затверджують програми, державні органи провінцій і територій. Така політика дає можливість зробити програму в кожній місцевості індивідуальною, спеціально адаптованою під особливості культури, географію і т.д. При цьому витрати з держбюджетів саме на сферу освіти вважаються одними з найвищих у світі, що позитивно відбивається на освіченості учнів в цілому.

Крім того, якістю освіти опікується ряд професійних асоціацій, таких як Canadian Association of Public Schools International (CAPSI) та інші.

З якого віку можна вступати до середніх шкіл Канади?

Навчання в Канаді, як і в Україні, починається з 6 років. Відповідно, час навчання у середній школі (7-12 класи) збігається із підлітковим періодом - 13-18 років. втім, можливий вступ і після 11 класу. Тоді випускник переходить до 12 класу, курс якого спрямований на підготовку до вступу в канадський університет. Однак варто враховувати, що додаткові 3-4 роки, проведені в навчальному закладі Канади, дадуть можливість студентам вступати до ВНЗ без складання іспитів на знання англійської мови.

Час навчання

Навчання розділене на два семестри. Перший семестр триває з вересня по січень, другий - з лютого по червень. Таким чином, якщо дитина захоче на час канікул повернутися додому, то як раз встигне зустрітися з усіма тутешніми товаришами, адже час відпочинку в Канаді й Україні збігається.

Що вивчають?

Розклад

Програма середньої освіти в Канаді включає наступні предмети: англійська / французька мови, математика, природничі науки (біологія, хімія, фізика), історія Канади, географія, мистецтво, фізкультура, основи права. При цьому учнів більше орієнтують на практичну діяльність. Тобто, крім стандартних контрольних, знання перевіряються шляхом виконання практичних завдань, лабораторних, написання есе та проведення власних досліджень.

Також є 3 групи предметів за вибором: мови / гуманітарні науки, природничі науки / технології, фізичне виховання / мистецтво.

З кожного предмета студент повинен отримати заздалегідь встановлену кількість кредитів (18 з обов'язкових предметів і 12 з предметів за вибором). Загальна кількість кредитів для отримання дипломів - 30.

Проживання

Якщо іноземний студент вступає до державної школи Канади, то його селять у приймаючу родину. Це можна вважати додатковим бонусом. Тут дитина ще більше занурюється у культурне середовище, а також долучається до «побутового канадського життя».

Всі сім'ї, які беруть до себе іноземних студентів, проходять строгий відбір (отримують всі необхідні довідки, в тому числі від поліції). Крім того, школа веде постійний контроль умов проживання. До того ж, їхня основна мотивація не фінансова. Ці люди, як правило, просто хочуть познайомитися з культурами інших країн, розширити кругозір.

Вартість

Навчання в середніх державних школах Канади  обійдеться іноземним студентам у суму від 15000 CAD.

Які документи необхідні для вступу?

  • свідоцтво про народження,

  • закордонний паспорт з копією візи;

  • табелі успішності за останні три роки навчання (обов'язково мати позитивну оцінку з іноземної мови);

  • інші дипломи про успіхи в освіті / спорті;

  • рекомендації від вчителів з української школи;

  • мотиваційний лист.

Переваги навчання у державних середніх школах Канади

учні на уроці

1. У державних школах вчаться як корінні жителі Канади, так і іноземні студенти. Однак відсоток останніх, як правило, значно менший, ніж у приватних школах. Відповідно, дитина не тільки занурюється у мовне і культурне середовище, але й має менше шансів зустріти україномовних товаришів. Це позбавляє її від спокуси заговорити рідною мовою і сприяє активному напрацюванню словникового запасу.

2. Безумовно, кількість учнів в класах буде досить великою (це не міні-групи по 5-8 чоловік). З іншого боку це хороша практика вливання у колектив і широкі можливості для пошуку нових друзів.

3. Проживання у приймаючій родині сприяє зануренню в культурне та побутове середовище.

4. Є можливість обрати школу практично в будь-якому регіоні країни.

5. Цей варіант не поступається приватним школам-пансіонам за якістю освіти, але вартість навчання при цьому помітно нижча. 

Детальну консультацію з приводу вступу до середніх шкіл Канади ви завжди можете отримати у наших консультантів.

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (3 голосів)

Поділитися: