логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Як мотивувати дитину вступати в школу за кордоном?

2515

Вступ в зарубіжну школу, окрім гарних академічних результатів, знання іноземної мови та готовності жити далеко від будинку, вимагає високої мотивації з боку студента. Відсутність мотивації може серйозно вплинути на рішення приймальної комісії щодо зарахування дитини до школи. Які причини можуть послужити тому, що дитина не хоче покидати рідну школу, і як в такому випадку мотивувати своє чадо вступати в школу за кордоном?

Учні в школі за кордономЯкщо дитина боїться їхати далеко від дому. Ступінь самостійності і готовність навчатися за кордоном індивідуальна для кожної дитини, на що, безсумнівно, можна вплинути. Щоб підготувати дитину до переїзду в іншу країну і навчання в середовищі міжнародних студентів, ми радимо заздалегідь відправляти дітей в мовні табори за кордон, на короткострокові академічні програми або відвідувати школи, в які ви плануєте віддавати дитину. По-перше, ви зможете побачити, як дитина відчуває себе в тій чи іншій країні і навчальному середовищі, а значить, підберете для неї відповідну школу. По-друге, дитина вже знайома з принципом навчання за кордоном, а значить і адаптація пройде швидше.

Мотивація: отримання нового безцінного досвіду – ось ключ, який повинен подолати страх дитини перед переїздом. У шкільному віці діти досить допитливі, так що наочно покажіть дитині, скільки всього цікавого чекає її в школі за кордоном.

Якщо дитина не хоче розлучатися з друзями і рідними. Досить поширений страх у шкільному віці, – це страх розлучитися зі своїми друзями і рідними, про який діти можуть соромитися сказати. Якщо ваша дитина по-справжньому компанійська, то з допомогою соціальних мереж, скайпу та інших засобів зв'язку, вона запросто зможе підтримувати спілкування зі своїми друзями та рідними в будь-який час доби. Крім того, ніхто не забороняє друзям і близьким відвідувати вашу дитини, точно так як ваша дитина зможе їздити додому на канікули. Рідні будуть горді її академічними успіхами, а друзі з цікавістю слухати історії пригод в іншій країні.

Мотивація: розкажіть дитині, як багато друзів за інтересами у неї з'явиться в новій школі, наскільки збільшиться її коло спілкування. Не забудьте згадати, скільки захоплюючих місць зможе відвідати дитина з новими друзями під час шкільних екскурсій і скільки захоплюючих емоцій їй вдасться отримати.

друзі в школі за кордономЯкщо дитина не розуміє, навіщо їй їхати в школу за кордон. Коли дитині комфортно в своїй школі, у неї хороші оцінки і повно друзів – навіщо  їй переїжджати в іншу країну і починати заново адаптуватися? Проблема таких міркувань – це проста брак інформації про те, які можливості відкриє перед нею навчання в зарубіжній школі. Завдання батьків, а в деяких випадках і консультанта освітнього агентства: чітко назвати переваги цього переїзду. Важливо переконати дитину в тому, що ви на її боці, і ви організовуєте вступ за кордон виключно для її ж блага. Не зайвим буде поспілкуватися з випускником зарубіжної школи, який з перших вуст розповість про всі перспективи, які відкриває навчання за кордоном.

Мотивація: розпитайте дитину про її плани на майбутнє: якщо вона мріє поступити в престижний університет або пожити в якомусь європейському місті, то разом з нею ви зможете підібрати таку школу, яка найбільше наблизить дитину до її мети.

Якщо дитина не хоче вчитися. Навчання в школі за кордоном – це дійсно наполеглива праця. Якщо дитина звикла ухилятися від навчання у рідній школі, і не дуже налаштована на навчання без батьківського нагляду, тоді варто переглянути своє рішення відправляти дитину вчитися за кордон. В школу-пансіон приїжджають студенти, щоб вчитися, і розуміють, що від цього буде залежати вступ в університет. І справа не тільки в усвідомленні того, як важливі річні оцінки - в школі дітям дійсно цікаво вчитися. Ряд програм старших шкіл дозволяє учням вибирати предмети для вивчення, відвідувати факультативи, які їх цікавлять, і регулювати свій розклад в школі самостійно. Таким чином, діти самі залучені до формування свого навчального плану, відчувають відповідальність за це, а значить і навчання для них перестає бути просто набором дисциплін – а стає середовищем, де вони можуть проявити себе з кращого боку.

Мотивація: зацікавте дитину: підберіть разом з нею навчальну програму, предмети і факультативні гуртки, які були б їй цікаві. Спорт чи мистецтво – це теж є у всіх хороших школах. Ваша дитина з задоволенням буде займатися тим, що вона вибрала сама, згідно зі своїми інтересами і бажанням самореалізуватися.

Оцінка: 
Середнє: 5 (5 голосів)

Поділитися: