логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Що взяти з собою в дитячий табір за кордоном?

2134

При поїздці в дитячий табір за кордоном, коли всі формальності вже вирішені, саме це питання стає найбільш актуальним для батьків. І справді: що ж необхідно взяти дитині з собою, щоб табір пройшов не тільки корисно, але ще і комфортно? Ось декілька обов'язкових пунктів для тих, хто вже збирає валізи або збирається зайнятися цим найближчим часом.

Речі особистої гігієни

лазневі приналежностіНа відміну від улюблених готелів "все включено", абсолютна більшість дитячих таборів не надає своїм відвідувачам капці, рушники та інші речі особистої гігієни. Така сувора реальність, тому варто відразу компактно упакувати все це у валізу, щоб дитина завжди була чистою та почувалася комфортно. І ще, інформація для юних власниць розкішного довгого волосся, які воліють користуватися феном - його теж потрібно взяти.

Гігієна ротової порожнини

зубна пастаНавіть далеко від дому і батьків не можна відходити від заповітів Мойдодира і перетворюватися на нечупару. Тому особисті предмети гігієни - це другий обов'язковий пункт у нашому списку. Улюблена м'ятна (або фруктова, кому яка подобається) зубна паста, зубна щітка, м'яка (або жорсткіше) мочалка і інші речі, які роблять нас чистішими - у валізу.

Взуття

що взяти з собою в дитячий табір за кордономБатьки, у літньому таборі ваша дитина буде ходити. Багато ходити. Можливо, навіть бігати. Саме тому не забудьте про надійне і комфортне взуття. Ми розуміємо, що всім хочеться похизуватися щойно придбаними туфельками або модними снікерсами перед іноземцями, але не варто брати нове взуття в якості основного. Також не забудьте про спортивне взуття та одяг, адже спорт - це невід'ємна частина програми в кожному таборі.

Одяг

море табір за кордоном вліткуНавіть якщо передбачається поїздка в табір в сонячній Каліфорнії або на білі пляжі півдня Англії, не забудьте взяти що-небудь водонепроникне та тепле. Звичайно, у природи немає поганої погоди і у дощах теж є свій шарм, але погодьтеся, що краще насолоджуватися цим у теплій куртці, ніж у літній майці. Ну і, само собою, не варто забивати всю валізу одягом "по вінця": у вартість більшості програм вже включені послуги пральні, тому навіть якщо раптом якась річ (абсолютно випадково) забрудниться, це можна легко виправити. Також не забудьте про набір плавця - плавки, купальники і в'єтнамки обов'язкові у всіх таборах, де передбачається відвідування басейну або пляжу.

Кишенькові гроші

літній табір швейцаріяЯкщо ми говоримо про дитячий табір з повноцінною програмою протягом усього дня, то дітям просто непотрібно брати великі суми з собою - адже харчування вже сплачено, розваги та екскурсії теж, і навіть за транспорт не доведеться платити! Однак, варто згадати про те, що в деяких таборах пропонуються додаткові екскурсії або розваги, і якщо вони оплачуються безпосередньо на місці, а не на етапі бронювання, то це потрібно враховувати. Залишаються витрати на всілякі дрібниці на зразок перекусів протягом дня і, звичайно ж, куди без шопінгу та сувенірів. Тут у кожної родини свої рамки, а також велику роль відіграє країна, де розташований табір. Наприклад, у Великобританії цілком можна обійтися GBP 100, а в США 150-200 USD на тиждень. До речі, у більшості таборів кишенькові гроші після приїзду можна здати в сейф адміністрації, звідки вони будуть видаватися за необхідністю. Це дуже зручно - щоб юний любитель шопінгу з незвички не витратив весь бюджет під час першого відвідування місцевого торгового центру (були випадки). І не забудьте, що гроші потрібно давати у валюті країни призначення.

Шкільне приладдя

що взяти в дитячий табір за кордономХоча навчальні матеріали завжди видаються школою, дещо для навчання все ж таки доведеться взяти. Наприклад, рекомендуємо у будь-якому випадку взяти ручку, олівець, блокнот і невеликий рюкзак або сумку. Тим, хто не довіряє Google перекладачеві, не завадить паперовий словник (так-так, він ще існує) або розмовник.

Різне

  • Перехідник для розеток. У країнах Європи, Америки і Великобританії різні розетки і багато хто забуває про це перед поїздкою, навіть коли їде вже не вперше. Звичайно, такий перехідник можна купити і на місці, але навіщо ці зайві витрати, правда?

  • Документи. Само собою, дитина не може подорожувати без документів і квитків на літак. Якщо забути ці речі, то подорож закінчиться, не розпочавшись. Найчастіше такі речі здаються адміністрації табору, яка зберігає їх у надійному місці і повертає, коли приходить час повертатися додому.

  • Гарний настрій та жага вражень. Для кожної дитини літній табір за кордоном - це незабутня пригода, що закарбується у пам'яті незліченною кількістю вражень і нових друзів. А це означає, що всю скутість і невпевненість у собі краще залишити вдома, адже вони завадять насолодитися табором на повну.

Якщо спакувати всі речі з цього списку, дитина не матиме неприємностей у таборі для дітей за кордоном, а її перебування там залишить тільки хороші враження і бажання повторити цей досвід знову. Ну, а батьки будуть спати спокійно, не турбуючись про те, що їхньому юному мандрівникові чогось не вистачає далеко від них.

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (3 голосів)

Поділитися: