логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

University Foundation Programme

1515

Foundation Programme або University Foundation Programme – це спеціалізована інтенсивна програма підготовки до вступу в університет у британській системі освіти. Foundation є більш вузькоспеціалізованим аналогом програми A-level і дозволяє підготуватися до вступу в університет за один рік, вивчаючи при цьому меншу кількість предметів. Програма була представлена в 1989 році лондонським коледжем David Game. Всього на Foundation пропонується вивчення шести предметів (модулів): три з них обов'язкові (англійська, математика та інформаційні технології), а ще три залежать від вибору подальшої спеціалізації студента.

Головною особливістю програми Foundation є те, що вона дозволяє підготуватися до вступу у ВУЗ за один рік замість звичних двох, які потрібні на A-level. Однак, дана особливість накладає деякі обмеження для учнів. Наприклад, успішне закінчення Foundation може дати право вступати в обмежений список університетів. Багато шкіл Великобританії співпрацюють з провідними університетами країни і готують студентів саме для певних університетів. Більш того, часто програма Foundation проходить на базі університету де, таким чином, за рік навчання проходить акліматизація майбутнього студента цього університету. Після закінчення цієї програми студенти можуть бути зараховані в університет, де проходила програма, з мінімальними вимогами або ж зовсім без іспитів. Такий підхід може бути ефективним, коли учень визначився зі своєю спеціальністю відразу після закінчення програми середнього освіти і вже вибрав університет, де хоче продовжувати навчається. Але в такому випадку варто забути про самі топові університети, такі як Оксфорд чи Кембридж, так як ті приймають студентів лише після закінчення програми A-level.

Студенти програми Foundation

Foundation доступна як для британських студентів, так і для студентів з інших країн, але приїжджим вона знадобиться більше, так як дозволяє за відносно недовгий термін підігнати свою кваліфікацію під ту, яку можна отримати, закінчивши британські школи, щоб потім вступати в університет. Курси Foundation для приїжджих студентів обов'язково включають додаткові заняття з англійської мови, щоб допомогти акліматизуватися в англомовну освіту. Як і будь-яка інша програма в Великобританії, Foundation оцінюється за кількістю академічних кредитів, які заробляються за іспити, роботу над проектами та презентації. У більшості спеціалізацій, набрані бали за роботу над проектами та іспити розподіляються у співвідношенні 60:40, однак можуть бути і виключення для специфічних курсів.

Також є прискорена версія Foundation – Fast-Track Foundation.

Оцінка: 
Середнє: 5 (2 голосів)

Поділитися: