логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Програма навчання в державних школах Німеччини з GLS

2825

Навчання в державних школах Німеччини для студентів не із Євросоюзу проводиться по програмах міжнародного культурного обміну. Такі програми передбачають розміщення учнів у державні німецькі школи з проживанням у приймаючих сім'ях, де діти переймають культурний досвід країни і привносять свою культуру в спілкуванні з членами приймаючої сім'ї, студентами і вчителями школи.

У порівнянні з приватними школами, зарахуватися на навчання в державну німецьку школу можна максимум на 11 місяців. Такі програми недорогі, оскільки навчання в державних школах Німеччини є безкоштовним, навіть для іноземних студентів. Оплачується тільки робота по розміщенню в програму організатором, вартість проживання з харчуванням в країні, робота місцевого куратора, медичне страхування.

флаг Германии

 

Програма навчання в державних школах Німеччини разом з організатором GLS

Одним з найбільших організаторів програм навчання в державних школах Німеччини є GLS (German Language School). Приймають на програму міжнародного обміну студентів 14-17 років з метою вивчення німецької мови. Діти відвідують одну з державних гімназій Німеччини, де вивчають не тільки мову, але й предмети за розкладом класу, повністю адаптуючись до навчального середовища. Оскільки метою відвідування програми є просування вивчення німецької мови, то студенти не отримують атестат Abitur про закінчення німецької школи. Для його отримання потрібно закінчити 3 останні роки старшої школи.

Зараховують дітей на програму мінімум на 2 місяці і максимум на 11 місяців зі знанням німецької мови на рівні мінімум А2. Студенти обов'язково пишуть вступний онлайн тест, який підтверджує рівень володіння мовою.

Навчання в державній німецькій школі можна розпочати в будь-який місяць року, якщо воно триває 2-4 місяці. Більш тривале навчання за програмою – 5 і 11 місяців – починається в лютому і вересні відповідно. Перші 3 дні всі діти, які приїхали на 5 і 11 місяців, проводять на території мовної школи в Берліні. Якщо програма проходить в школі в іншому місті, організатор GLS відвозить учнів в обране місто. Також у кожному місті є місцеві координатори, які будуть завжди на зв'язку з учнями, допомагають їм і організовують додаткові розважальні зустрічі, екскурсії, поїздки та багато іншого.

Хол здания GLS в Берлине

 

Підготовчий мовний курс на кампусі GLS

GLS надає спеціальний підготовчий мовний курс для студентів, у яких рівень знань німецької мови нижче вступного А2. Він проходить на кампусі GLS в Берліні протягом 1-5 місяців. Тривалість такого курсу залежить від рівня знань мови. Діти займаються по 20 уроків на тиждень в невеликих групах до 6 учнів і проживають у приймаючих сім'ях неподалік. Починається курс кожний перший понеділка місяця круглий рік. Цей курс розрахований тільки для учнів, які будуть продовжувати програму навчання в одній з державних шкіл Німеччини, організовану GLS.

Міста, де проходять програми навчання в державних школах Німеччини

Організатор GLS пропонує програми навчання у 8 містах Німеччини. Студенти можуть обрати одне з цих міст, або забронювати програму в тому місті, яке запропонує GLS. Можна вибрати тільки місто навчання, а ось вибір школи, в якій буде проходити програма, залишається за GLS. З усіма школами організація GLS працює протягом багатьох років, щорічно спостерігаючи за відгуками та рекомендаціями студентів і приймаючих родин.

Цікава інформація про міста, де є школи GLS

Bayreuth – невелике місто з населенням 80.000 жителів на півдні Німеччини, в Баварії. Розташований Байройт серед красивих пейзажів та видів. Місто відоме своїми щорічними фестивалями Річарда Вагнера, а на сьогоднішній день це сучасне прогресуюче місто.

город Байройт

Berlin – насичена, динамічна і мульти культурна столиця Німеччини з 3.500.000 жителів. Це історичний центр Німеччини – Берлінська стіна, Бранденбурзькі ворота, Рейхстаг, палац Шарлоттенбург. Берлін вважається дуже «зеленим» містом: тут багато озер, річок, парків, вулиці засаджені деревами. Саме в Берліні знаходиться кампус GLS, що дає можливість приєднатися до екскурсій, які організовані для всіх студентів програми обміну.

Берлин

Bremen – місто на півночі Німеччини, яке створює враження великого міста, але при цьому багато що можна обійти пішки, розглядаючи красиву середньовічну архітектуру. Розташоване місто на берегах річки Везер всього в 60 км від Північного моря. Бремен усім відомий культурною пам'яткою Бременських Вуличних Музикантів. У цьому затишному містечку проживає 550.000 людей і розташовані 10 університетів.

Бремен

Hamburg – дуже багате портове місто, друге після Берліна за масштабністю і населенням близько 1.900.000 жителів. Гамбург називають «Північною Венецією» через безліч каналів і протоків. Це єдине місто в світі з величезною кількістю мостів (більше 2300). Місто багате культурними пам'ятками, а 133-метрова вежа церкви Святого Михайла вважається символом Гамбурга.

Гамбург

Koblenz – одне із найстаріших міст Німеччини, яке розташоване на заході країни на берегах річок Рейн і Мозель. Кобленц багатий історією, старовинною архітектурою і красивими видами на спадщину ЮНЕСКО – Рейнську ущелину. Це невелике романтичне місто, де проживає 100.000 жителів.

Кобленц

Lubeck – невелике затишне містечко на півночі Німеччини з населенням 216.000 мешканців. Любек заснований на річці Траві, яка впадає в Балтійське море. Центр міста є культурною спадщиною ЮНЕСКО. Старий Любек побудований в готичному стилі: безліч церков зі шпилями, фамільний будинок письменника Томаса Манна, музеї, монастирі, символ міста Гольштинські ворота. Місто також історично відоме Любекськими марципанами, а любителі сувенірів зможуть відвідати музей марципанів і спробувати ці солодощі.

Любек

Minden – маленьке місто розташоване на річці Везер, де проживає понад 82.000 жителів. Центр містечка оточений красивими старовинними будиночками. Унікальним його роблять другий по довжині в Європі водний міст і безліч різноманітних млинів, які розташовані на полях, луках, річці Везер і озері Дюммер.

Мінден

Nurnberg – друге найбільше місто в Баварії з населенням 500.000 мешканців. У Нюрнберзі знаходиться багато навчальних закладів, включаючи найбільш старовинну в Німеччині Академію мистецтв. У місті також діє унікальний Німецький національний музей, найбільший культурно-історичний музей Німеччини, де зібрано найбільшу колекцію німецького мистецтва і культури. Багато історичних будівель прикрашають площі та вулиці. Відоме містечко своїми місцевими фестивалями і різдвяними базарами.

Нюрнберг

Оцінка: 
Голоси відсутні

Поділитися: