логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Ontario Secondary School Diploma

1834

OSSD диплом про закінчення середньої освіти в КанадіДиплом, який видається по закінченню школи в Онтаріо, називається Ontario Secondary School Diploma (OSSD). Ця навчальна програма служить тому, щоб озброїти студентів знаннями та навичками, які допоможуть реалізувати свої можливості в 21 столітті. Учні будуть готуватися до продовження освіти на просунутому рівні і до умов, які диктуються роботодавцями в Канаді.

З 9 по 12 клас учні шкіл в провінції Онтаріо навчаються за стандартами Ontario Secondary School Diploma. Вже з 9 класу учні шкіл в Онтаріо починають заробляти кредити з дисциплін. За 4 роки навчання в старшій школі загальна сума кредитів повинна скласти 30.

Щоб отримати вищевказаний диплом, необхідно заробити кредити відповідно до такого розподілу: 18 кредитів - обов'язкові дисципліни, 12 – факультативних дисциплін. Серед обов'язкових предметів у канадській школі Міністерством освіти Онтаріо були відібрані:

  • Англійська або французька (мова, на якій ведеться навчання)

  • Математика

  • Науки

  • Історія Канади

  • Географія Канади

  • Мистецтво

  • Фізична культура і здоров'я

  • Іноземна мова

  • Професійні дисципліни

  • Цивільне право

До цього списку віднесли і предмети з трьох блоків на вибір, наприклад іноземні мови, гуманітарні дисципліни, мистецтво, бізнес, комп'ютерні технології і т. д.

Наступний щабель – громадські роботи, в яких повинен брати участь кожен учень. За 4 роки студентам потрібно провести 40 годин на громадських роботах. Діти виконують їх протягом канікул та у вихідні, тому вони не переривають відвідування своїх занять. Це вчить дітей відповідальності, привчає до праці.

Останнє випробування для студентів перед дипломом – тест на грамотність. Тест заснований на вимогах навчального плану Онтаріо до знання мови і комунікації на ньому, зокрема перевіряється читання і письмо. Для дітей, які старанно вчилися протягом усього періоду старшої школи, не складе особливих труднощів успішно скласти тестування.

Вищевказані правила в провінції діють з 1 вересня 1999 року. Дана програма має державне визнання і застосовується школами провінції вже понад 17 років. Університети Канади, як і інші англомовні навчальні заклади світу, охоче приймаю дітей з дипломом Ontario Secondary School Diploma. Адже він свідчить про те, що дитина освоїла теоретичну базу для подальшого навчання, може усвідомлено зробити свій вибір щодо майбутньої спеціалізації та відповідально поставитися до навчання в університеті.

Детальніше про середню освіту в Канаді.

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (3 голосів)

Поділитися: