логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Bachillerato

1435

Бачилерато або старша школа в ІспаніїBachillerato – програма старшої іспанської школи, частина середньої освіти в країні. Навчатися на програмі можуть студенти, які закінчили середню школу в Іспанії і досягли 16 років.

Бачилерато – фактично підготовка до університетського навчання, довжиною в два академічні роки. По завершенню програми, студент може продовжити навчання в університеті, склавши перед цим іспит Selectividad, або приступити до навчання в професійному училищі. Іспанський Bachillerato прирівнюється до програми A-level в Англії, Higher в Шотландії, Baccalaureate у Франції або International Baccalaureate.

Школи в Іспанії дають три різновиди бачилерато – мистецтво, наука і техніка, гуманітарні та соціальні науки. Від вибору одного з профілів залежать дисципліни і спеціалізація програми. Предмети, які вивчаються на програмі Bachillerato, діляться на дві категорії: обов'язкові і факультативні.

У число обов'язкових предметів входить 7 дисциплін: іспанська мова та література, офіційна мова автономного регіону, філософія, історія філософії, фізкультура, історія Іспанії, науки, предмет на вибір (іноземна мова, психологія, інформатика).

Факультативні предмети підбираються залежно від вибраного профілю (одного з трьох). В рамках цього поділу можна вибирати блоки з чотирьох дисциплін: пластичні мистецтва, зображення і дизайн; виконавче мистецтво, музика і танець; природознавство та медичні науки; науки та інженерія; соціальні дисципліни; гуманітарні науки.

В кінці другого навчального року, студенти пишуть іспит Prueba General de Bachillerato. Якщо студенти успішно проходять іспит, а також мають хороші показники з поточних іспитів за 2 навчальних роки, вони отримують диплом Bachillerato. Диплом завершує середню освіту в Іспанії. Випускники можуть навчатися в іспанських університетах, а диплом визнається в якості вступної кваліфікації по всьому світу, за умови знання мови, на якій проходить навчання.

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (3 голосів)

Поділитися: