логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Справжній американський табір в Італії: проведіть літо на 100%

961

Вкотре переконуємося, що особисте спілкування з представниками шкіл всього за кілька хвилин може подарувати набагато більше вражень, емоцій, а головне – корисної інформації, ніж просте перевертання фотографій або перегляд відео. Як-ніяк про своє творіння завжди говориш з великим ентузіазмом. І знаєте, цей вогонь в очах на рідкість заразливий!

Три девочки и два мальчика поднимают руки улыбаются

Зовсім недавно в рамках ICEF Berlin Workshop експерт у галузі середньої освіти за кордоном Лариса Неклюдова поспілкувалася зі справжнім американцем, інтелігентним чоловіком і натхненним співзасновником Alphabet International Camps Стайлом Андерсеном. Стайл переїхав із Нового Орлеана до Рима за покликом серця. І зовсім не даремно! Тут його життєвий шлях перетнувся з Шоном Беккером – італійцем американського походження і завзятим мандрівником. Після зустрічі вони стали рухатися пліч-о-пліч в одному напрямку. Плодами їхньої праці і досвіду спочатку стала невелика школа англійської мови, яка згодом розрослася до масштабної організації. А 2009 року колеги і друзі організовують перший літній табір в Італії американського зразка. В чому особливості цього табору і чому директор вважає його справжнім ноу-хау для дітей Європи? Перемістимося на кілька хвилин до Берліна та «послухаємо» Стайла.

Мужчина с длинными волосами и брошюрой

«Почнімо з декількох ключових фактів про Alphabet International Camps. Ми інтернаціональний американський табір в Умбрії, що у самому серці Італії, який з радістю приймає дітей віком від 6 до 17 років.

Хотілося б відзначити, що за тиждень ми приймаємо в нашому таборі максимум по 30 дітей у рамках кожної програми (крім «Морського квесту», але про це пізніше). При цьому з ними працює 6 вожатих, тобто співвідношення 5 до 1. Що це означає? У першу чергу, звичайно, це гарантує дітям безпеку. Взагалі ми намагаємося створити їм відчуття комфорту і безпеки з першої хвилини перебування у таборі, це є для нас пріоритетним завданням. Для багатьох наших гостей це перший досвід самостійного польоту в іншу країну, місце, де ніхто не спілкується з ними рідною мовою. Відчуття комфорту і захищеності будуть кращими помічниками в подоланні стресу. Крім того, таке співвідношення допомагає дітям швидше втягнутися в процес, повністю зануритися в атмосферу табору.

По-друге, така система забезпечує якість у кожному аспекті нашої діяльності (ред. – розвага, практика мови і безпека).

Ми починали як школи англійської мови в Римі та Мілані, в якій англійська мова викладалася протягом усього року. А потім ми вирішили створити дитячий табір, який вніс би певне ноу-хау до системи європейських таборів. І таким ноу-хау стало залучення до професії вожатих кваліфікованих і дипломованих вчителів. Таким чином, наші вожаті – це професійні викладачі англійської мови, з якими ми маємо можливість спілкуватися цілий рік. Так нам вдалося зібрати справжню команду, за кожного учасника якої можна ручатися особисто.

Мужчины и женщины в очках держат на руках девушку

І заключний факт, яким ми можемо пишатися. Наша організація – єдиний в Італії і один з небагатьох в Європі член American Camp Association.

Учасники асоціації – це, без сумніву, кращі табори США, з працівниками яких ми ведемо постійну комунікацію. Це дозволяє нам брати на озброєння кращі практики і методики роботи колег і застосовувати їх в рамках нашого табору. Ми тримаємо руку на пульсі найактуальніших тенденцій, всіх новинок і новин щодо літніх таборів з усього світу і відповідно до них самі постійно розвиваємося і вдосконалюємось.

А тепер трохи про наші програми. Всього ми проводимо 3 види програм: «Підліткове відкриття» (junior discovery), «Розвідка» (outdoor exploration) і «Морський квест» (sea quest).

«Підліткове відкриття».

Тут ми працюємо з дітьми віком від 6 до 12 років.

У рамках цієї програми ми намагаємося максимально наслідувати американський стиль проведення літніх таборів, але з додатковим акцентом на вивчення англійської мови. Діти прилітають у неділю і виселяються в суботу. Мінімальний період навчання – 1 тиждень, але за бажанням можна бронювати і більше (до 5 тижнів). На вивчення мови щодня вранці відводиться по 3 години, тобто в цілому – 18 годин занять. Одразу після приїзду всі учасники проходять тест (на знання мови – ред.), також тест проводиться перед від'їздом.

Чим займаються діти вранці у вільний від занять час? Смажать маршмеллоу, щоб приготувати s'mores, або грають в софтбол (s'mores – це традиційний американський десерт, який складається з просмаженого маршмеллоу і шматочка шоколаду. Начинка розміщується між двома крекерами). Це так по-американськи, смажити маршмеллоу на табірному вогнищі! Нехай не найкорисніший десерт, проте його приготування задає особливий дух. Знаєте, я ж сам американець, але живу в Італії вже 14 років. Власне, тому ми і вирішили облаштуватися саме в Італії – країні великої культури, мальовничих пейзажів, чудової погоди та смачнющої їжі. Загалом, ідеальне місце для проведення табору.

Жарить маршмеллоу на костре

Але повернімося до програми. Вона об'єднує у собі веселощі, динаміку і повне залучення у всі табірні активності. При цьому діти постійно спілкуються англійською мовою, самостверджуються та стають частиною різних світових культур. Таким чином, ми організовуємо типові американські розваги на споконвічно італійських землях у компанії дітлахів з різних куточків світу. Цікавий мікс.

У першу ж ніч, коли діти приїжджають, ми ділимо їх на дві команди. З цього приводу проходить ціла церемонія. За кожною групою з 5 дітей закріплюється особистий вожатий. У такому складі вони і працюють весь тиждень (разом беруть участь у заходах та активностях). Поділ необхідний для комфортного розподілу учасників табору за віком, статтю, інтересами, національністю та рівнем знання англійської мови. За один тиждень такої командної роботи діти встигають здружитися, адже набуття нових друзів – один з важливих аспектів таборового життя. Більше того, всередині кожної команди формується справжній командний дух, кожна дитина входить у контакт з оточуючими (як з однолітками, так і з нашим персоналом). Є в рамках програми багато спільних заходів, тому у нас організовується така маленька табірна сім'я. Тільки так можна допомогти дітям відчути себе розслаблено і комфортно, незалежно від їх рівня володіння англійською мовою.

«Розвідка».

Програма для підлітків від 12 до 16 років. Основний акцент ми робимо на розвитку, самостійності та самореалізації. Усі активності спрямовані на вдосконалення навичок командної роботи та формування лідерських якостей. Зранку ми вивчаємо англійську мову, але завжди доповнюємо уроки тімбілд-іграми. Розваги розроблені таким чином, щоб допомогти підліткам у розумінні свого місця у цьому світі, а також в усвідомленні того, як вони можуть впливати на навколишню реальність.

Дети кривляются в разных позах

Крім цього, ми влаштовуємо їм свого роду випробування, у ході яких і проявляються всі перераховані вище якості. Наприклад, скелелазіння, рафтинг, катання на гірських велосипедах по лісу та багато іншого. Програма також починається у неділю і закінчується в суботу. Знову ж таки, можна поїхати як на один тиждень, так і кілька. Суть же «Розвідки» – це походи наймальовничішими місцям Апеннінських гір. Тут ми робимо привали і організовуємо різні спортивні активності (поза територією табору вони сприймаються інакше). Щотижня вид активності змінюється.

Варто уточнити, що всі наші табори знаходяться в Умбрії – неймовірно красивому регіоні неподалік від Риму. Діти прилітають в аеропорт Фьюмічіно, а звідти до табору всього півтори години. Дуже близько.

Також ви запитували щодо персоналу. Чи всі вони американці? Ні, склад команди у нас 50 на 50. 50% – це американці, інші 50 – канадці, британці, австралійці, всі носії мови. Насправді, ми дуже раді, що частина наших співробітників родом не з Америки, так як кожен з них представляє окрему культуру, з якою можна познайомити і дітей. занурення у культурне середовище проходить дуже органічно, тому що ми постійно працюємо разом: їмо, розповідаємо історії з життя, займаємося спортом, ходимо в походи.

До речі, всі території ми орендуємо на два місяці (червень і липень) спеціально для дітей і персоналу. Нікого чужого! А ще ми залучаємо до участі місцеве населення. Вони займаються прибиранням кімнат та приготуванням їжі. Місцева їжа – це щось неповторне, унікальне і дуже смачне!

Діти проживають прямо серед природи – у фермерських садибах Agrincontri і Casal Cerqueto. Садиби для дівчаток і хлопчиків окремі. У кожному будинку є їдальні, де ми їмо, кімнати відпочинку, басейн, спортивні майданчики для волейболу та футболу. Сплять діти в кімнатах по 2-4 людини, ванна і туалет знаходяться у кімнаті. А навколо корпусів на величезні далі розтягнувся красивий ліс.

Американський прапор на тлі гір

І про «Морський квест».

Це останній з наших таборів, орієнтований на підлітків 13-17 років. А проживають вони не на території табору, а на борту яхти. Всього на кожній з двох яхт живе 8 дітей і 2 інструктора. Таким чином, команда перебуває на борту мінімум 1 тиждень (максимально – 3 тижні). Концепція цього табору відрізняється. У стандартному варіанті англійська мова тут не вчиться. Діти отримують уроки з мореплавства, мариністичної біології, культури та історії країни, а також тих місць, які їм належить відвідати. Навчання, звісно, проходить англійською мовою. Але не переймайтеся, мовної практики їм буде вдосталь, адже вона проходить безпосередньо у процесі життя на яхті. Всі питання потрібно вирішувати оперативно, на місці. Так і розвивається словниковий запас, практикуються навички живого спілкування у реальних ситуаціях. Це незвичайний досвід, але дуже цікавий.

Тим не менше, не можна стверджувати, що діти постійно знаходяться на борту. Ми зупиняємося на острові Понца і Капрі, висаджуємося у Неаполі та Поццуолі.

А всі діти, які залишаться у таборі на два тижні і більше, в одну з неділь можуть відвідати Рим чи Флоренцію. Як показує досвід, гості з-за кордону дуже люблять такі культурні екскурсії. Тому програми дуже різні і дають можливість дітям розвиватися у різних напрямках.

Що стосується дат і цін.

«Підліткове відкриття»: 10 червня – 14 липня, 1100 євро/тиждень

«Розвідка»: 24 червня – 21 липня, 1200 євро/тиждень

«Морський квест»: 3 тиждень липня, 1500 євро/тиждень

А ще у нас діє акція ранньої подачі заявки. Якщо бронювання місця буде зроблена до 31 березня, то, наприклад, замість 1100 євро ви заплатите 935».

Чоловік тримає хлопчика за руки

Спілкування зі Стайлом залишило у нас найприємніші враження, адже людина щиро переймається своєю справою. А тому і діти у таборі такі щасливі!

 
Оцінка: 
Середнє: 5 (1 голос)

Поділитися: