логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

2 years GCSE

3577

GCSE (General Certificate of Secondary Education) – загальний сертифікат середньої освіти. Це набір обов'язкових іспитів, які повинні здати школярі Великобританії та інших британських територій, щоб отримати сертифікат про закінчену середню освіту. Отримання цього сертифікату відкриває учневі дорогу для продовження навчання на програмі A-levels, яка є прямою дорогою в обраний університет.

Як правило, навчання за програмою GCSE починається з 14 років і триває два роки, однак, все залежить від здібностей дитини – навчання на програмі GCSE можна починати і раніше. У всіх школах обов'язковими для вивчення на GCSE предметами є: математика, науки та англійська мова і література. Відповідно, всі британські школи вимагають здачі іспитів з цих предметів в кінці програми. Всього ж на GCSE учні вивчають дев'ять-десять предметів, включаючи обов'язкові, за яким здають екзамени в кінці курсу. Вибір предметів, пропонованих для вивчення дуже широкий і може включати предмети таких категорій, як:

  • Творчість (мистецтво, текстиль, музика, танці, акторська майстерність тощо)
  • Мови (сучасні мови, старогрецька, латина і т. д.)
  • Технології (інженерія, електроніка, виробництво і т. д.)
  • Гуманітарні науки (географія, релігієзнавство, економіка, історія і т. д.)
  • Суспільні науки (право, психологія, соціологія тощо)
  • Природничі науки (фізика, хімія, біологія, геологія і т. д.)
  • Інші науки (бізнес, вища математика, фізкультура, статистика, медіа та т. д.)

програма 2 years gcse

Школи Великобританії прийняли програму GCSE, як загальноприйняту в 1986 році, а перші іспити, відповідно, були здані в 1988 році. З тих пір GCSE є обов'язковою сходинкою для продовження навчання на наступних програмах підготовки до університету. Треба сказати, що з часом структура і система оцінювання GCSE стали піддаватися сумнівам і єдиним способом «оновити» GCSE для сучасного світу була глобальна реформа. Після початку реформування GCSE, яке планується провести в 2015-2020 роках, шкала оцінювання GCSE складається з балів від 9 до 1 або букв від A* до G. Для успішного переходу на програму A-level, як правило, необхідно одержати мінімум п'ять або більше оцінок від A* до C. Також ця реформа спрямована на те, щоб зробити навчання в британських школах і іспити більш вимогливими для учнів і таким чином уникнути знецінення знань. Оцінювання іспитів GCSE відбувається п'ятьма екзаменаційними радами Великобританії. Кожна школа має право вибирати ту рада, яка більше підходить за спеціалізацією певного предмета.

Існує також міжнародний аналог GCSE – iGCSE.

Оцінка: 
Середнє: 5 (2 голосів)

Поділитися: