логотип освітнього агентства Аспект

"Аспект" - навчання за кордоном
Нам довіряють своїх дітей понад 25 років!

АСПЕКТ

вул. Льва Толстого 25

Київ

Україна

Схема проїзду

Навчання в державній школі Ірландії для українців

580

Освітня система в державних школах Ірландії визнана однією з кращих у Європі та поєднує в собі розвиток учня у різних сферах життя: навчальній, культурній та соціальній. Школярам надається можливість обирати декілька предметів до переліку основних, базуючись на їхніх вподобаннях та експертизі. Важливою відмінністю також є те, що учні мають можливість проживати в приймаючих сім’ях. 

З 2022 року українці мають можливість здобувати освіту в ірландських державних школах на європейських умовах згідно з Директивою ЄС про тимчасовий захист.

До програми навчання у державній ірландській школі можуть приєднатися учні віком від 10 до 18 років, які мають рівень англійської не нижче В1 та мінімум середній академічний рівень успішності.

Для молодших учнів навчання у школі розпочинається з Junior Programme, що є еквівалентом середньої школи в Україні. Зазвичай, річна навчальна програма вміщає в себе до 13 предметів, а наприкінці третього року навчання учні складають іспит для отримання Junior Certificate.

Учні віком від 14 років вступають на Transition Year, під час якого головною метою учня є адаптація до системи освіти Ірландії. Під час Transition Year навантаженість менша, учень вивчає різні предмети, має можливість спробувати себе в різних гуртках та активностях, які будуть доступні йому на рівні з іншими студентами, а також він розвиватиме свої особистісні якості, навички і хобі.

Для того, аби отримати диплом про закінчення ірландської школи State Leaving Certificate, учень повинен закінчити останні два роки школи. Протягом цього періоду учні вивчатимуть обов’язкові предметів, а саме: англійська та ірландська мови і одна з європейських мов, а також математика. Інші предмети можна обрати з переліку природничих, економічних та комп’ютерних наук, а також доповнити свою програму дисциплінами зі сфери мистецтва та ремесл.

State Leaving Certificate дає право школяреві вступити до університетів чи коледжів не лише в Ірландії чи Великобританії, а й в Канаді, США та материковій Європі.

High Schools International (HSI) – це опікунська та освітня організація, що з 1988 року допомагає європейським підліткам зі вступом у школи Великобританії та Ірландії. HSI пропонує вступ у одну з 150 шкіл, що розташовані у Дубліні, Корку, Лімерику тощо. 

Учні можуть навчатися у державній денній школі, проживаючи в приймаючій ірландській сім’ї. Це дасть їм можливість відчути себе частиною ірландської спільноти та допоможе їм глибше пізнати середовище. Вартість навчання у денних школах Ірландії залежить від їхнього розташування: у містах Дублін, Корк, Лімерік або Голвей вартість навчання вища, аніж у інших регіонах країни.

Крім цього, HSI пропонує академічне навчання й в приватних школах-пансіонах. Це можуть бути як і спільні школи, так і школа для дівчаток. 

Вибір державної школи залежатиме від рівня знань та досягнень учня, оскільки кожна з них має власні критерії до вступу. Детальну консультацію щодо вступу до середніх шкіл Ірландії ви завжди можете отримати у наших консультантів.

Оцінка: 
Голоси відсутні

Поділитися: